Početna Istorija Galerija Preuzimanja Linkovi Forum Dokumenta Superstarsi Tenkovi Članovi Prijava   

Поставио: HajdukVeljko
25-10-2018

Систем Аутоматског Управљања САУ-451-02  је намењен за аутоматско и директорно управљање авионом. САУ побољшава карактеристике стабилности и управљивост авионом при ручном управљању у целом радном опсегу висина, брзина лета и нападних углова.

САУ-451 је троканални систем аутоматског управљања и директорног режима са следећим особинама: 

  • Пригушење колебања (осцилација) авиона при аутоматском, директорном или ручном управљању и побољшање карактеристика стабилности и управљивости у целом радном опсегу висина и брзина лета.
  • Ручно управљање авионом пилотском палицом са стабилизацијом задатих углова нагиба, наклона и курса.
  • Довођење авиона на хоризонт из било ког просторног положаја уз наредну стабилизацију висине и курса лета.
  • Стабилизација барометарске висине.
  • Одвођење из зоне опасне висине подешене на радио висиномеру ако су укључени одговарајући аутоматски режими.Поставио: HajdukVeljko
07-10-2018

У Газели Дигиталног Борбеног Симулатора (ДБС) симулирана је инерцијална навигација и делимично радио навигација. НАДИР је назив инерцијалног навигацисјког уређаја.

 

                НАДИР у режиму провере исправности приказа свих сигнализатора на показивачуПоставио: HajdukVeljko
04-10-2018

=4c=Јамбо је покренуо занимљиву иницијативу о снимању неких борбених акција а ја сам се за ту прилику пријавио да летим, ни мање ни више, него Газелу! Газелу нисам летео више од годину дана па ми је требало мало времена да се подсетим о поступцима покретања мотора и основних система. Па рекох, ајде да направим један видео о покретању и да тај видео поделим са друштвом заинтересованим за летење ваздухоплова у Дигиталном Борбеном Симулатору.

Видео сам склепао на брзину без додатне обраде. Али свакако се надам да ће бити довољно занимљив.

 

=4с=Хајдук Вељко

Горан Баџић


Поставио: HajdukVeljko
30-08-2018

Данас је веома леп дан за =4с= ескадрилу. Млади господин Александар Милић, ескадрилски надимак =4с= Вихор је вечерас положио теоретски и практични део испита и после два месеца стажирања постао пуноправни члан =4с= ескадриле. Вихор је полагао испред комисије у саставу ЗигЗаг, Никола, Кљун и Хајдук Вељко.

 Поставио: =4cHajduk
14-01-2018

Најзад је стигла! После два месеца чекања и малог проблема око испоруке, стигла ми је пилотска палица ВКБ-Сим Ганфајтер Про МК II.Поставио: =4с= Хајдук
23-11-2017

РАЗБАМ је на својој Фејсбук страници најавио скори излазак алфа верзије Ноћног Јуришника, Харијер АБ-8Б авиона за Дигитални Борбени Симулатор.

 Поставио: =4c=Хајдук
15-10-2017

У Мираж-у 2000Ц симулирана је радио и инерцијална навигација.

За радио навигацију Мираж 2000Ц користи ВОР1 (РФР) и ТАКАН2 пријемнике. ВОР и ТАКАН подаци се очитавају на Навигацијско Пилотажном Показивачу (НПП) и на самим таблама за управљање радом ових уређаја.
Поставио: =4с=Хајдук
13-10-2017

Мала Белоруска фирма ВИРПИЛ (енг. “VIRPIL – Virtual Pilot”) најавила је скори излазак на тржиште свог ХОТАС (енг. “Hands On Throttle And Stick”) уређаја/ручица за управљање рада мотором/моторима.

 Поставио: =4с=Хајдук
30-09-2017

Белсимтек  је пре неколико дана избацио на тржиште Дигиталног Борбеног Симулатора (ДБС) уређај Глобалног Навигацијског Система (ГПС) НС430 за легендарни хеликоптер Ми-8МТВ2. Поставио: =4с=Хајдук
03-05-2017

=4с= АцидМинд је један од најстаријих, по стажу, чланова =4с= ескадриле и у задње време се поново дружимо и заједно летимо у одбрани нашег виртуелног неба! Тренутно доста летимо на МиГ-21 а =4с= АцидМинд жестоко обара противничке Ф-5. У овом веома занимљивом видеу показује како се треба борити до задње капи горива у авиону! У блиској борби АцидМинд успева да обори противника топом и то у слободном паду, са угашеним мотором, с обзиром да је остао без горива.

 

 Naj novije Novije Starije Naj Starije
 
News Members 


Banners & CoWorkers


Visits and statistics

Content here...