Почетна Историјат Галерија Преузимања Линкови Форум Документи Суперстарси Тенкови Чланови Пријава   

Поставио: nemanja
31-07-2012

 

Шта је Falcon 4.0? 

Ако сте нови у Falcon-у 4.0 ("F4" скраћено), F4 је симулатор борбеног летења који је реализован од стране MicroProse-а, 12.12.1998. године. У F4 је потпуно изсимулиран Lockheed Martin F-16C Block 50/52 у ратовима на Корејском полуострву. Изузетно је популаран међу борбеним симулаторима због својих динамичких кампања, детаљне авионике и могућности мултиплаyер летења. 
Континуирани развој симулатора од стране чланова F4 заједнице, омогућио је да F4, упркос чињеници што је MicroProse студио престао са радом и званични развој симулатора престао, живи и траје више од деценије, све до данашњих дана. 


Ко су Benchmark Sims? 

Benchmark Sims су једна од неколико F4 развојних група, које чине чланови F4 заједнице. Први "бета" мод за F4, реализован је септембра месеца 2003. године. "Falcon BMS 4.32" је сада званично име мода за оригинални Falcon 4.0.


Шта је ново у БМС-у? 

БМС је радио на низу побољшања, а нека од њих су:

- Графика
- 3Д кокпит
- Терен
- Побољшан код multiplayer-а
- Летни модел и физика лета
- АИ
- Авионика
- Звук
- Кориснички интерфејс
- Моделовање ваздухопловних база
- Моделовање атмосферских услова

За више информација посетите Benchmark Sims презентацију.

=4c=СВБЕ Falcon БМС одељење

Чланови =4c=СВБЕ проширили су своје активности и укључили летење на Falcon БМС 4.32 симулатору. Основано је ново одељење =4c=СВБЕ од стране =4c=SandmaN-а и =4c=RAPTOR-a, креирана је засебна соба на нашем ТС3 каналу намењена искључиво пилотима овог симулатора, као и посебни подфоруми на нашем форуму намењени овом изванредном симулатору. Ту можете пронаћи доста лекција о овом симулатору, информације о активностима наших чланова и још много тога. 
Уколико сте пилот на овом симулатору, можете се прикључити нашој ескадрили и летети са најбољима, или, уколико сте почетник, летети и учити уз најбоље!

Добродошли!

Промо видеоПоставио: nemanja
26-07-2012

Војна ознака: Л-17 за МиГ-21БИС, НЛ-16 за МиГ-21УМ

Један од најзначајнијих борбених авиона светске историје МиГ-21 лети на Балкану још од 1962. године. Тада су на аеродром Батајница, у састав 204. ловачког пука ушли први примерци МиГ-21Ф-13. У наредним набавкама, које су се протегле све до 1983. године, у РВ и ПВО уврштен је 261 авион МиГ-21, у 11 варијаната, у основној намени ловца двоседа за обуку и тренажу пилота надзвучне авијације и извиђача.

У инвентару ВиПВО ВС је 31 авион у варијантама ловца МиГ-21бис (Л-17), двоседа МиГ-21УМ (НЛ-16) и извиђача МиГ-21М (Л-15М) модификованог за примену подвесника са аеро-фото камером за бочно снимање КА-112А. Два Л-17 од 2004. године користе се за аеро-фото снимање са камерама уграђеним у модификовани подвесни резервоар за гориво.

Сви авиони МиГ-21 налазе се у 204. ваздухопловној бригади у Батајници, у саставу 101. ловачке авијацијске ескадриле и 1. извиђачког авијацијског одељења.

 

Тактичко-техничке карактеристике:

ЛОВАЧКИ АВИОН МиГ-21  
Намена
ловац за ловачка и ватрена дејства у секундарној намени, дању и ноћу, у повољним и сложеним метеоролошким условима
Посада један члан
Маса 
празан 5.843 kg
нормална у полетању 8.726 kg
максимална у полетању 10.400 kg
Погонска група 

турбомлазни мотор Сојуз Р-25-300, потиска 40,3 kN, без ДС и 69,65 kN са ДС, краткотрајно у ванредном режиму 97,30 kN

 
Димензије 
дужина без пито-цеви 14,1 m
висина 4,12 m
размах крила 7,15 m
површина крила 23 m2
Перформансе 
максимална брзина на висини 11.000 м без спољашњег терета 2.175 km/h
максимална брзина на нивоу мора 1.300 km/h
почетна брзина пењања 225 m/s
време пењања на практични врхунац лета на пуном форсажу од почетка 
полетања
8 мин.
практични врхунац лета 17.500 m
максимални долет са две
ракете ваздух-ваздух и резервоаром за гориво од 800 l
1.505 km

Наоружање - стрељачко - 1 x ГШ-23Л, калибра 23/2 mm, са 200 метака
- 1.500 kg убојних средстава на четири поткрилна носача. 
- централни носач користи се само за подешавање резервоара за гориво од 490 или 800 l

Поставио: nemanja
26-07-2012

У Музеју ваздухопловства синоћ је отворена изложба „Век војног српског ваздухопловства у минијатури“ поводом два јубилеја важна за ту установу -  Дан Музеја ваздухопловства и стогодишњица српског војног ваздухопловства. 

Госте су поздравили командант Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак, начелник Музеја Предраг Грандић, кустос Мирјана Новаковић и макетар Игор Чернишевски. 

- Познато је да се ове године у Србији обележaва век српског војног ваздухопловства, а изложба која је пред вама прва је у низу прослава овог великог јубилеја. Други повод постављања ове изложбе јесте Дан Музеја ваздухопловства који је на данашњи дан, 21. маја 1989. године, отворен за јавност - објaснила је.

- Зграда Музеја ваздухопловства представља један од симбола Београда.  Она је установа културе од националног значаја, која чува и баштини традицију и историју српског ваздухопловства - с поносом је похвалио музеј Предраг Грандић и најавио да се ових дана у музеју ишчекује и милионити посетилац.

Изложба „Век војног српског ваздухопловства у минијатури“ обухвата макете летелица из различитих периода, од стварања српске авијатике до Ваздухопловства Војске Србије, као и фотографије које представљају пресек српског војног ваздухопловства. О самој поставци говорио је Игор Чернишевски из Београдског макетaшког клуба.

- Изложба пред вама се састоји од преко 200 модела и макета летелица, које су обојене и означeне тако да представљају авионе из историје нашег стогодишњег ваздухопловства - рекао је Чернишевски.

- Учествовати у јубилеју који има као предзнак 100 година, велика је срећа. Поред тога што је то част, то је за нас и велика обавеза, како према генерацијама многих ваздухопловаца којe су градилe наше војно ваздухопловство и уградилe у њега све своје знање и енергију, тако и обавеза према будућим генерацијама, које ће даље наставити да граде и развијају ово што смо ми започели - истакао је генерал-мајор Живак.

Отварању изложбе, поред бројних гостију, присуствовали су и бригадни генерал Предраг Бандић, командант 204. ваздухопловне бригаде, пуковник Миливоје Пајовић, начелник Управе Министарства одбране за односе са јавношћу, Александар Конанихин, аташе за културу руске амбасаде, бројни представници цивилног ваздухопловства и многи други.

Активности поводом стогодишњице српског војног ваздухопловства наставиће да се нижу и након изложбе. Половином јуна одржаће се научни симпозијум који ће осветлити сто година развоја војног ваздухопловства. У плану су и зборник, филм, монографија, изложбе у другим градовима, a једна од највећих манифестацији која ће се одржати у овој години јесте аеромитинг 2. септембра на батајничком аеродрому. 

http://www.aeromiting.vs.rs/sr/Fotogalerija_izlozbe.html


Поставио: nemanja
26-07-2012

Током 2012. године српско војно ваздухопловство низом активности обележиће значајан јубилеј "Сто година српског војног ваздухопловства". 

Свакако најзначајнија активност биће велики међународни аеромитинг на аеродрому Батајница 01. и 02. септембра. Поред авиона и хеликоптера Ваздухопловства и ПВО Војске Србије, у летачком и статичком делу програма представиће се ваздухоплови осталих ваздухопловних организација Републике Србије. 

Очекује се учешће великог броја земаља из света (земље са респективним ваздухопловством, земље са којима имамо добру билатералну војну сарадњу, земље које су учествовале на аеромитингу 2009. године и земље које могу представити вишенаменске борбене авионе које смо ми разматрали у програмским документима). 

Аеромитинг ће се одржати у организацији Министарства одбране.


Нешто више о овоме можете пронаћи http://www.aeromiting.vs.rs/index_srpski.html


Поставио: =4c= sNIp
15-03-2012

 

Prvog dana rata 1999. godine, dok su bombe uveliko padale po Srbiji, komandant 98. Avijaciskog puka pukovnik. Sreto Malinović je pilotima 241. Eskadrile „Tigrovi“ ispred naoružanih i za poletanje spremnih aviona „Orao“ održao kratak govor koji će verovatno jednog dana, poput besede majora Gavrilovića, ući u udzbenike istorije… Nakon besede je i sam seo za komande jednog aviona i poveo formaciju Orlova u akciju protiv terorističkih snaga na Kosovu.

 Ovo je samo jedna od ratnih priča „Tigrova“, a takvih priča ima mnogo. Na žalost priče o herojstvu branitelja naše zemlje ovih godina nisu politički poželjne, pa polako tonu u zaborav. Tokom rata ’99 pripadnici ove eskadrile su ostvarili najveći nalet i poleteli u najviše borbenih misija. U jednoj od takvih misija stradao je i tadašnji komandant eskadrile ppuk. Života Đurić.

Tokom proteklih par godina više puta sam imao priliku da fotografišem „Tigrove“ , što kao gost eskadrile na aerodromu Ladjevci , što na raznim vežbama i drugim aktivnostima. Tom prilikom nastalo je i dosta fotografija od kojih ste neke mogli već da vidite u i izdanjima NC Odbrana, neke na raznim forumima ali vrlo malo na mom blogu. Evo prilike da i to ispravim, nadam se da ćete uživajti u 40-ak odabranih fotografija koje slede  .....   

 

Više o ovome pročitajte na blogu.


Поставио: sNIp
01-03-2012

ED (EagleDynamics) je izbacio set slika nove P51 letelice. 

 

Vise fotografija pogledajte OVDE.Поставио: sNIp
27-02-2012

 

=RF= je online event koji će se održati 17.3 u trajanju od 18h - 21h GMT. "Кубанский Излом" je naziv misije ovog Red Flag-a koji je u organizaciji Ruske Virtuelne Eskadrile. =4c= će i ovaj put pokazati svoje letačke sposobnosti rame uz rame sa najpoznatijim virtuelnim eskadrilama. Više o ovom dogadjaju pročitajte na zvaničnom forumu Ruske eskadrile ili na dobro poznatom DCS forumu.Поставио: sNIp
23-02-2012

Regrutacija novih članova je u toku. Prijavite se na naš forum ili TeamSpeak server. Pridružite se nasem lovačkom timu, ili ako vise volite helikopterskoj ili jurišničkoj jedinici. U medjuvremenu pročitajte pravilnik eskadrile i uzivajte u video snimku koji je snimio naš instruktor , =4c=Grom.


Поставио: sNIp
22-02-2012

=4c= eskadrila se od svog nastanka pored letenja, bavila i drugim vrstama online igranja. Davno bese kad su se igrali Operation Flashpoint (Back to Kosovo), Counter Strike Source i druge stare mrezne igre. Trenutno je aktuelna igra World of Tanks ( Svet Tenkova ) i =4c= u njoj ima svoje predstavnike. 4CAF (=4c= Armored Force) je klan koji je nastao skoro i trenutno prima nove clanove. Za detalje se prijavite na nas forum ili posetite nas TeamSpeak server. 

 


Поставио: =4c=sNIp
15-02-2012

Posle izbacivanja nekoliko zakrpa za postojeći simulator A10c, ED (EagleDynamics) je najavio izlazak novog simulatora. U pitanju je P51 Mustang koji će biti uradjen po uzoru na dosadašnje simulatore ove kompanije. Ka50 i A10c će biti uskladivi sa ovom novom letelicom. Prema rečima glavnog producenta ED-a, P51 Mustang je prvi u nizu serije vazduhoplova koja će nositi naziv ¨Flying Legends¨ ili po naški, Leteće Legende. Bitno je da se napomene, pravljenje ovog simulatora neće usporiti rad na novoj modernoj letelici. 

 Više o novom simulatoru pročitajte na njihovom zvaničnom forumu.  

 

 


Naj novije Novije
 
Вести Чланови Team Speak