Почетна Историјат Галерија Преузимања Линкови Форум Документи Суперстарси Тенкови Чланови Пријава   

 Tigrovi - Dimitrije Ostojić
Поставио: =4c= sNIp
15-03-2012

 

Prvog dana rata 1999. godine, dok su bombe uveliko padale po Srbiji, komandant 98. Avijaciskog puka pukovnik. Sreto Malinović je pilotima 241. Eskadrile „Tigrovi“ ispred naoružanih i za poletanje spremnih aviona „Orao“ održao kratak govor koji će verovatno jednog dana, poput besede majora Gavrilovića, ući u udzbenike istorije… Nakon besede je i sam seo za komande jednog aviona i poveo formaciju Orlova u akciju protiv terorističkih snaga na Kosovu.

 Ovo je samo jedna od ratnih priča „Tigrova“, a takvih priča ima mnogo. Na žalost priče o herojstvu branitelja naše zemlje ovih godina nisu politički poželjne, pa polako tonu u zaborav. Tokom rata ’99 pripadnici ove eskadrile su ostvarili najveći nalet i poleteli u najviše borbenih misija. U jednoj od takvih misija stradao je i tadašnji komandant eskadrile ppuk. Života Đurić.

Tokom proteklih par godina više puta sam imao priliku da fotografišem „Tigrove“ , što kao gost eskadrile na aerodromu Ladjevci , što na raznim vežbama i drugim aktivnostima. Tom prilikom nastalo je i dosta fotografija od kojih ste neke mogli već da vidite u i izdanjima NC Odbrana, neke na raznim forumima ali vrlo malo na mom blogu. Evo prilike da i to ispravim, nadam se da ćete uživajti u 40-ak odabranih fotografija koje slede  .....   

 

Više o ovome pročitajte na blogu.



Последњи чланци...

Покретање Ми-24П хеликоптера
F-14A/B Standardna operativna procedura
"Microsoft Flight Simulator" 2020 - Први утисци
Ф-16Ц, Навигација
Нишански радар на авиону Ф-16Ц, други део
=4с= Џони
Нишански радар на авиону Ф-16Ц, Први део
Спитфајер, покретање мотора

 
Вести Чланови 



Team Speak