Почетна Историјат Галерија Преузимања Линкови Форум Документи Суперстарси Тенкови Чланови Пријава   

 АЛБАТРОС Л-39Ц КАБИНСКИ ИНСТРУМЕНТИ И ОПРЕМА
Поставио: =4c=Хајдук
06-08-2016

Чехословачки Л-39Ц Албатрос је један од најуспешнијих млазних авиона за напредну обуку војних пилота. Фајтер Колекшн и Игл Дајнамикс су нам омогућили да летимо Албатроса у виртуелном свету Дигиталног Борбеног Симулатора (ДБС).


Албатрос за ДБС је заиста изванредно лепо урађен. Летни модел је на професионалном нивоу и верно одражава стварне летне карактеристике и перформансе авиона. Свакако најзанимљивија особина овог додатка за ДБС је чињеница да два играча на мрежи могу истовремено да буду у авиону. Један играч седи у пилотској, предњој кабини а други је у задњој, инструкторској кабини. И што је још занимљивије, оба играча могу да управљају авионом. Због тога је Албатрос свакако најбољи авион за обуку виртуелних пилота у ДБС свету.

Николи и мени се много допао Албатрос па смо одлучили да преведемо два поглавља летачког приручника.

 

Оригинални приручник је иначе веома професионално урађен. Проблем је што аутор приручника није са енглеског говорног подручја. Аутор је Рус који се својски потрудио и одрадио прилично добар посао, али за неупућеног читаоца, текст на енглеском је често неразумљив и веома збуњујући. Никола и ја смо се својски потрудили, по мојој слободној процени потрошили око 60 радних сати, и превели и обрадили текст тако да је веома разумљив и приступачан читаоцу са наших простора.

Чак смо и заменили слике и поставили ћириличне, са руским ознакама у кабини. Руске ознаке и називи у кабини су готово исте или веома сличне српским, због тога је веома лако схватити скраћенице и називе уређаја.

 

За сада смо завршили са преводом поглавља о инструментима и уређајима у кабини. Превод се може преузети овде. А разговор на тему превода на нашем форуму је овде. С обзиром да се аутоматски осигурачи (АО) често помињу у преводу, одлучио сам да на брзину преведем и пар страница које описују АО на главној табли АО.

 

 

Горан Баџић

=4с= Хајдук Вељко


Последњи чланци...

Покретање Ми-24П хеликоптера
F-14A/B Standardna operativna procedura
"Microsoft Flight Simulator" 2020 - Први утисци
Ф-16Ц, Навигација
Нишански радар на авиону Ф-16Ц, други део
=4с= Џони
Нишански радар на авиону Ф-16Ц, Први део
Спитфајер, покретање мотора

 
Вести Чланови 



Team Speak